Spring navigation over

Anita Rohwer

Præst i Mariakirken
Tlf 21 64 77 21
aro@km.dk

Anita Rohwer, præst i Mariakirken

Min kirke er ikke et pænt sted at komme, og det er nok derfor, at jeg kan lide at være her. Mariakirken ligger i Istedgades rå ende, hvor hjemløshed, fattigdom og misbrug kommer helt tæt på.

Jeg ønsker at give dem et sted, hvor de ikke bliver mødt med kritik af det liv, de lever. Vi jager alle sammen efter et bedre liv, og det er en glæde at se, når det faktisk sker, at livet vender for en person.

Vi har mange østeuropæiske migranter, der tager ophold på Maria Kirkeplads og benytter Mariatjenesten, der er et værested for socialt udsatte. Samtidig forsøger vi at være kirke for børnefamilierne i området, men det er længe siden, jeg har haft en dåb eller et bryllup. Jeg arbejder som korshærspræst i Mariatjenesten og som sognepræst i Mariakirken. Desuden har jeg Det åbne Atelier for psykisk sårbare, hvor vi bruger lokaler i Sct. Matthæus Kirke.

Når man ser verden fra bunden

Jeg kan lide at være involveret i mennesker, der befinder sig i en sårbar situation. De har meget viden at bidrage med til samfundet, og jeg lærer meget af at tale med dem og bruger deres råd. Vi ser jo det hele lidt oppefra, men det er noget andet, man lægger mærke til, når man ser det fra bunden. Desværre er det ikke altid så let at tale med migranterne, men vi kan være dem behjælpelige med lidt mad, lade dem tage et hvil på kirkegulvet eller hjælpe med kontakten til de danske systemer.

Præst betyder tjener

Du skal tjene din menighed, og det gør jeg så efter bedste evne ved at vise omsorg og give tryghed. Nogle gange skal jeg hjælpe med at afværge en konflikt, og så gælder det om at stikke hænderne godt ned i lommerne og bevare roen og autoriteten. Det virker særlig godt, hvis det er under aftengudstjenesten om søndagen, hvor jeg er i præstekjole. Men jeg ønsker at give dem et sted, hvor de ikke bliver mødt med kritik af det liv, de lever. Vi jager alle sammen efter et bedre liv, og det er en glæde at se, når det faktisk sker, at livet vender for en person.

Det var en god dag, da jeg mødte en tidligere hjemløs, der sagde: ”I år skal jeg ikke have julehjælp. Nu har jeg arbejde og kan klare mig. I år er det mig, der skal give dig lidt til julehjælpen, Anita.”

Anita Rohwer
  • Præst på Vesterbro siden 2012, dels ansat af Kirkens Korshær med tilknytning til Mariatjenesten, dels som sognepræst i Mariakirken
  • Cand.theol.
  • Tidligere præst i Absalons Kirke
  • Tidligere leder af Herberg Bavnehøj
  • Leder af Det åbne atelier, der er en hyggelig eftermiddag om ugen med kreative projekter for dig, der er i en svær periode i dit liv
  • Bestyrer Indre Vesterbros Menighedspleje og Hjælpekassen. Har du brug for hjælp, kan du kontakte Anita.

Mød Anita Rohwer

TIR 28/5
Det åbne atelier

Sct. Matthæus Kirke, 13:00‑16:00

TIR 4/6
Det åbne atelier

Sct. Matthæus Kirke, 13:00‑16:00

TIR 11/6
Det åbne atelier

Sct. Matthæus Kirke, 13:00‑16:00

Maleri i Mariakirken

søn 16/6
Aftengudstjeneste

Mariakirken, 19:00‑20:00

TIR 18/6
Det åbne atelier

Sct. Matthæus Kirke, 13:00‑16:00

Maleri i Mariakirken

søn 23/6
Aftengudstjeneste

Mariakirken, 19:00‑20:00

TIR 25/6
Det åbne atelier

Sct. Matthæus Kirke, 13:00‑16:00

TIR 16/7
Kirkevandring på Vesterbro

Mødested: Eliaskirken, 17:00‑19:00

mariakirken

TIR 23/7
Kirkevandring på Vesterbro

Mødested: Eliaskirken, 17:00‑19:00

Se også

Du finder Mariakirken her