Spring navigation over

uKirke

uKirke er kirke skabt af unge – for unge

Glem alt om orgelmusik, salmebøger og søndagsgudstjenester. uKirke er for dig mellem 16 og 30 år, som leder efter en alternativ kirke. Her er kirkebænkene hevet ud, så du kan læne dig tilbage i en blød sofa og drikke en øl eller sodavand.

I stedet for det, du normalt forbinder med kirke, har vi musik, fællesspisning, debatter, digtoplæsninger, bogklubber og meget mere. Alt sammen med liv og tro i fokus.

Vores store hold af frivillige unge er den kreative kraft bag vores aktiviteter. Alt, vi laver, er skabt i fællesskab med dem, så vi kan være sikre på, at kirken giver mening for dig og andre unge. Du er velkommen, uanset om du tror på en religion, dig selv eller noget andet. I uKirke bruger vi kristendom og tro til at åbne for spørgsmål – ikke til at svare på dem.

uKirke
Dannebrogsgade 53
1660 København V

Præster
Therese Møller, Liane Zimsen Dambo

Kirketjener
Gabriel Arcadie Gabor

Frivilligkoordinator og projektansvarlig
Thomas Skjølstrup

Studentermedhjælper
Emma Stengade Thomsen

Følg osInstagram og Facebook

TRO BETYDER NOGET
Mød ungdomspræsten

Mød ungdomspræst Therese Møller.

Læs mere

uKirkes
MANIFEST

Vi tror på, at fællesskabet er nødvendigt for det gode liv, men vi ved at det kan være svært at møde nye mennesker. I uKirke er der plads til alle, og du behøver aldrig være eller se ud på en bestemt måde. I fællesskab arbejder vi for at skabe et åbent rum, hvor der er plads til, at alle kan engagere sig på deres egen måde og deltage næstekærligt i hinandens liv – uanset hvor forskellige vi er.

Læs mere

BLIV FRIVILLIG
i uKirke

Vores frivillige er meget forskellige: Nogle af jer er kristne, andre er ikke. Nogle er til politik, bæredygtighed og veganisme, andre til musik, litteratur og tegning, og nogle helt tredje er til dans, yoga og meditation.

Læs mere

Hvordan passer vi på hinanden, når vi har sex?

Hvad gør du, hvis du har været ude for noget grænseoverskridende? Vi har fået Samtykkeloven, der sætter rammer for lovlig/ulovligt, men hvad med alt det, der ikke kan gøres op i et klart ja/nej.  

Gik jeg for langt? Har jeg egentlig lyst til det her? Er det godt for den anden at være med nu?  

Der er et pres, som kommer både indefra og udefra, fordi vi har lyst til at prøve ting af og gerne vil være åbne og nysgerrige. Men hvordan passer vi ordentlig på hinanden og på os selv, når vi har sex? Det kunne vi godt blive bedre til at tale om. Eller hvad tænker du? 

Hvad gør min seksualitet ved dig?

Uge 6 er den uge om året, hvor samfundet taler om sex. I uKirke vil vi tale om, hvad MIN seksualitet gør ved DIG. Vi vil undersøge, hvad de kristne idéer om næstekærlighed kan bruges til, når man har oplevet noget grænseoverskridende eller selv er den, der har overskredet nogens grænser.

Vi vil undersøge begrebet værdighed og tale om, hvad seksuel lyst gør ved vores blik for den andens behov. Vi vil tale om, hvorfor det er godt at føle skyld og sige undskyld, og hvorfor det er godt at kunne modtage en undskyldning.

Vi vil dele gode faldteknikker, der kan bruges, når vi alligevel falder i undervejs og ikke lige lykkes med alt det, vi gerne vil.

Vi har brug for næstekærlighed

Hør Therese tale om, at alle mennesker er værdifulde – fordi alle mennesker er gudskabte. Derfor fortjener vi hver især at blive behandlet som et andet menneske med værdi.

Therese Møller er ungdomspræst, og hun har mange snakke om sex med de unge i uKirke. I UGE SEX deler hun tips og trix af den slags, som man aldrig rigtig hører om i seksualundervisningen. Find hende i uKirke de fleste eftermiddage og om aftenen til events. 

Undskyld

At sige undskyld betyder at tage skylden på sig. Det handler om at se verden gennem den anden øjne.

Det er vigtigt at sige undskyld, når vi fejler, men det er også vigtigt at sige undskyld til os selv, når vi overskrider vores egne grænser. For man er i en såbar situation, når man går i senge med et andet menneske.

6 tips til at have sex med respekt

Hvordan undgår man at gøre skade på hinanden og sig selv, hvis man skal prøve alting en gang eller for første gang?

1. Do no harm
2. Husk gensidighed
3. Sig undskyld
4. Behersk dig
5. Vær nådig
6. Stå ved dig selv

 

Se også

Kontakt

Therese Møller, ungdomspræst i uKirke
Therese Møller

Ungdomspræst i uKirke
Send email
29 61 85 52

Liane Zimsen Dambo

Vesterbros gadepræst
Send email
23 84 84 12

Thomas Skjølstrup
Thomas Skjølstrup

Frivilligkoordinator og projektansvarlig i uKirke og hos gadepræsten
Send email
28 35 09 95

Emma Stengade Thomsen
Emma Stengade Thomsen

Studentermedhjælper i uKirke
Send email
28 94 05 69

Du finder uKirke her