Eliaskirken
Eliaskirken omfavner Vesterbros mangfoldighed
Musikalsk er Eliaskirken en jazzkirke med jazzgudstjenester og jazzkoncerter flere gange om ugen. Desuden er der hver onsdag Mening, tro & etik med samtidsrelevante foredrag, der indledes med gudstjeneste. Eliaskirken er også hjem for Vesterbro Gospelkor og Folkekirken for Internationals – et fællesskab på engelsk for byens mange ikke-dansktalende. Mange søndagsgudstjenester er således på engelsk.
I kirkens krypt holder en række AA-grupper til samt Night Light Café – et værested for udenlandske sexarbejdere. Hver dag året rundt omfavner kirken Vesterbros diversitet og farverige miljø.
Kirken er ofte bare åben, så tag turen op ad den stejle trappe, og tag et hvil i kirkens rum, hvor alterbilledet skal minde os om, at Gud er i verden.
Eliaskirken Vesterbrogade 49, 1620 København V
Præster: Lars Obel, Maria Fihl, William Salicath
Kirketjenere: Lars Falk, Mie Norholt Møller
Jazzpianist og organist: Olivier Antunes
Projektmedarbejder: Ruben Harbo

Præst William Salicath anbefaler sommerlæsning
Ferietid er for mange et øjebliks stilhed midt i en støjende verden. Krig, klimakrise og konflikter præger nyhederne, og det kan være svært at finde ro i det hele. Men netop i urolige tider kan bøger åbne vinduer – til eftertanke, håb og nye perspektiver.
Revolutionary Road
Mange af os har et punkt ude i fremtiden, hvor vi tænker, at hvis bare jeg når det punkt (det kan være en drømmepartner, et drømmejob eller en drømmebolig, men det kan også være andre ting), så bliver alle mine problemer løst, og så kan jeg rigtig komme i gang med at leve livet.
I Richard Yates roman Revolutionary Road møder vi parret April og Frank, der gerne vil være skuespiller og forfatter. De bor i New York men drømmer om at bo i Paris og leve et bohemeliv. Hverdag og praktikaliteter tager dog over, så Frank må få et kontorjob, April bliver gravid, og så flytter de ud til forstaden på Revolutionary Road. Her får de et barn til, begynder at få venner og lever et trygt forstadsliv. Men en gang imellem sniger drømmen om Paris sig ind og det spændende og eksotiske liv, de kunne leve der. Til trods for dette bliver de boende i forstaden, og med tiden bliver tanken om Paris et åg, der forfølger dem, og som de projicerer alle deres fejlslagne drømme og forventninger til livet ind i.
En af grundene til, at jeg er meget glad for denne roman, er, at den handler om håb. Nu taler vi meget om håb i disse tider og ikke mindst i kirken, men der er forskellige slags håb. Revolutionary Road handler om et bedragerisk håb, fordi hovedpersonerne bruger meget af deres tid på at drømme og længes efter noget, som aldrig kommer til at ske. Spørgsmålet, som bogen stiller os hver især, er :hvad er dit Paris? For sådan et har mange af os. Et punkt ude i fremtiden, hvor vi tænker, at hvis bare jeg når det punkt, så bliver alle mine problemer løst, og så kan jeg rigtig komme i gang med at leve livet.
Svaret, hvis sådan et overhovedet findes, må være, at livet er i dag! Som præst kan jeg ikke lade være med at tænke på næstekærlighedsbuddet, som også handler om ikke at dvæle ved fortiden eller frygte for fremtiden, men derimod hver dag i frimodighed at elske sin Gud og sin næste som sig selv.
Revolutionary Road blev i øvrigt filmatiseret i 2008 med Leonardo Di Caprio og Kate Winslet.
Bog: Revolutionary Road
Forfatter: Richard Yates
Udgivelsesår: 1961
Forlag: Random House
Den første danske udgave af Revolutionary Road kom i 2009, udgivet på forlaget Klim, oversat af Joachim Wrang
JAZZ
i Eliaskirken
Gudstjenester og ord til refleksion – tilsat det bedste fra den danske jazzscene.

Kan du lide at synge?
Kom og vær med til at stifte et nyt kor i Eliaskirken. Du kan være en erfaren sanger eller en førstegangskorist, der er ingen audition. Vi lægger vægt på også at hygge sammen, så der er mulighed for at få nye venner.
Onsdage kl. 19.30-21. Vær forberedt på, at det foregår på engelsk, da vi er mange nationaliteter. Hør mere ved at skrive til korleder Roberto Masetti på robertomasetti98@gmail.com.