Spring navigation over

Frivilligt arbejde

Fællesskab, nærvær, omsorg – sammen om livet på Vesterbro

Bliv en del af vores fællesskab som frivillig i en af Vesterbros folkekirker. Der er brug for alle slags kompetencer i køkkener, på gaden, i værksteder og i kirkerum, og man skal ikke tro på nogen særlig måde for at engagere sig hos os. Som frivillig kan du hjælpe med indkøb og madlavning til fællesspisninger, hjælpe med grill ved udendørsarrangementer, give en hånd hos spejderne, tage en vagt i Night Light Café eller i Natherberget (i vintersæsonen). Vi kan også bruge nogen, der kan sy eller reparere ting, eller nogen der vil hjælpe med at følge folk til kirke. Da vi har mange internationale fællesskaber, er der også altid brug for nogen, der taler engelsk.

Er du interesseret i frivilligt arbejde i kirken så kontakt vores frivilligkoordinator. Du kan også læse mere om, hvor der mangler frivillige hænder.

At være frivillig i folkekirken er berigende, både for dem der modtager og for mig som giver. Jeg giver en gave med den ene hånd, modtager med den anden, og så folder jeg hænderne. – Et sammenfold der giver sammenhold!

Rikke Bang Christensen, frivilligkoordinator

Frivilligkoordinator

Rikke Bang Christensen

Medlem af menighedsrådet
Send email

Nødherberget Vendepunktet

I vinternætterne åbner Apostelkirken dørene for hjemløse migranter, så de ikke skal sove ude i kulden. Her får de udleveret tæpper og madrasser og kan overnatte mellem kirkebænkene.

Som frivillig er du med til at skabe en tryg ramme for de hjemløse, som overnatter. Arbejdstiden er kl. 22.30-7.30. Du kan få betaling for tre af timerne (165 kr. i timen) og bestemmer selv, om du vil tage ugentlige vagter eller vil arbejde hver 14. dag. Når vores gæster er gået til ro, har du mulighed for at sove et par timer. Der er altid både en fastansat og en frivillig til stede.

Vil du høre mere? Kontakt Vendepunktet, enten Anders på 40431884 eller Bjarne på 51295421. Vi bliver glade for at høre fra dig!

Mariatjenesten

Mariatjenesten er et værested i Mariakirken med tilbud om samtale, omsorg og en meget billig kop kaffe til socialt udsatte og hjemløse. Her kan du være med til at give mennesker i nød en pause, en snak og medmenneskeligt samvær.

Som frivillig bliver du klædt på til opgaven via intern oplæring og undervisning i emner som sociale problemer i København, stofmisbrug og behandlingsmuligheder. Det er dog ikke Mariatjenestens opgave at redde mennesker ud af evt. misbrug og problemer. Vi er her for at yde omsorg.

Lyder det som noget for dig? Kontakt Aicha Lind: alg@kirkenskorshaer.dk

Café Exit

Café Exit er et tilbud til indsatte og tidligere indsatte, som ønsker at begynde på en frisk.

Her får de uformelt og hyggeligt samvær, job- og uddannelsesvejledning, gældsrådgivning og samtaler med en terapeut eller psykolog. Hertil kommer kultureftermiddage i Apostelkirken, kvindeklub og mentorordning.

Målet er at hjælpe indsatte og tidligere indsatte til at skabe nye netværk og leve som aktive mennesker uden kriminalitet.

Der er brug for frivillige til mange af aktiviteterne. Læs mere her

uKirke

I uKirke bliver alt lavet i et samarbejde mellem unge og kirken! Vi tror på, at de fedeste idéer og projekter kommer fra dig, der bruger kirken, og derfor har du som frivillig stort medansvar for alt fra arrangementer til kommunikation.

Vores frivillige er meget forskellige: Nogle er kristne, andre er ikke. Nogle er til politik, bæredygtighed og veganisme, andre til musik, litteratur og tegning, og nogle helt tredje er til dans, yoga og meditation. Vi har både frivillige, der er 16 år gamle, og frivillige, der er i slutningen af tyverne.

Vil du være med? Læs mere her

Fisken & Brødet

Målet med Fisken & Brødet er at gøre en relevant forskel for mennesker på Vesterbro.

Vi arbejder på sammen at gøre en forskel – for klimaet og for hinanden. Som frivillig i Fisken & Brødet skal du derfor have lyst til at indgå i et ligeværdigt fællesskab, hvor vi er gode til at støtte og hjælpe, og hvor vi finder løsninger sammen.

Som frivillig får du

Et meningsfyldt samarbejde. Nye venskaber. Muligheden for at være med til at opbygge et nyt netværk, hvor fælleskab og fællesspisning kan mindske både madspild og ensomhed. Uendelig stor taknemmelighed fra Folkekirken Vesterbro.

Læs mere om frivilligt arbejde hos Fisken & Brødet

Sangere og musikere

Kan du spille på et instrument, eller er du god til synge?

Apostelkirkens frivillige musikere øver sammen en gang om måneden og medvirker ved en månedlig gudstjeneste. Du er velkommen til at være med. Du kan også deltage som frivillig musiker til forbøn under gudstjenesten, fx spille stille musik (klaver eller guitar) kl. 12.30-13 i kirkerummet, mens folk modtager forbøn foran alteret.

Kontakt frivilligkoordinator Rikke Bang Christensen

Oversætter

Hver søndag samles vi næsten 200 mennesker til gudstjeneste i Apostelkirken, og da vi er en blandet flok med mange forskellige nationaliteter, bliver gudstjenesten oversat til engelsk og farsi.

Vil du hjælpe os med at oversætte? Du kan få prædikenen tilsendt dagen før, hvis du gerne vil forberede dig.  Kontakt frivilligkoordinator Rikke Bang Christensen

Hjælp til ved gudstjenester

Vil du give en hånd med til Apostelkirkens gudstjenester? Du kan bidrage på mange forskellige måder.

Nadver, indgangsbøn, udgangsbøn, kirkebøn 
Hjælp præsten med at dele nadverbrød ud. Læs indgangsbøn, udgangsbøn og kirkebønnen op under gudstjenesten.

Frivillig kirketjener 
Før og efter gudstjenesten skal kirken gøres klar og ryddes op. Som frivillig kirketjener hjælper du også præsten ved alteret, forbereder nadverbordet m.m.

Caféhjælper 
Som caféhjælper er du med til at skabe en hyggelig atmosfære efter gudstjenesten. Du sætter borde og stole frem, brygger kaffe, står i baren og snakker med folk, udlåner brætspil, rydder op osv.

Tekstlæser
Læs søndagens to bibeltekster højt for menigheden.

Rundbordssamtalen 
Du faciliterer rundbordssamtalen på første sal, som ligger i forlængelse af dagens prædiken.

Kontakt frivilligkoordinator Rikke Bang Christensen

Se også