Spring navigation over

Liane Zimsen Dambo

Vesterbros gadepræst

Liane holder pt orlov

Liane Zimsen Dambo er Vesterbros gadepræst, og du kan møde hende på Vesterbros gader omkring Istedgade og Vesterbrogade, hvor hun altid er klar til en snak.

Liane er kirken, der kommer til dig

Vesterbro er en bydel, hvor mennesker fra mange forskellige kulturer og fra alle samfundslag lever sammen. Det sker, at gadepræsten trækker indenfor, ofte i uKirke og i Kristkirken, der lægger hus til hendes arrangementer og gudstjenester. Liane laver børnegudstjenester, fortæller go’nathistorier, re-designer brugt tøj og arrangerer fester, koncerter og festivaler med Vesterbros unge. Liane er en af arrangørerne bag Fortovsfest, der finder sted hvert år i maj på Enghave Plads.

”Der er faktisk rigtig mange, der super gerne vil tale kirke, tro, ritualer, historie, kultur og alt muligt, hvor kirken har en plads. Og for mange er det så bare nemmere at gøre det, når man kan mødes uforpligtende med en præst nede på den lokale kaffebar eller i Netto, frem for at skulle gå hen og banke på en kirkedør,” siger Liane.

Se et portræt af Liane på dr.dk fra 2017 her

re-TRO-værksted

Hvorfor re-TRO-tøj?

Først og fremmest er det meget bedre for miljøet – og vi skal jo passe på skabelsen. Men det er også bare vanvittig fint! Kan du lide at sy og redesigne tøj, så kom og vær med til at give brugt tøj nyt liv, når vi holder re-TRO-værksted. Har du kærlighed til tøj, kan du være med til re-TRO-værksted, hvor Liane sammen med unge på Vesterbro redesigner brugt tøj, så det får nyt udtryk.

MODshow – bæredygtigt modeshow

Hver sæson runder vi re-TRO-værkstederne af med en opvisning med dj’s og levende musik. Enten i en af kirkerne eller til Fortovsfesten i maj. Det tøj, vi har givet nyt liv, kan finde nye mennesker, der elsker det. Indtægten for det solgte tøj går til menighedsplejen. På den måde er tøjet til dobbelt gavn og glæde.

Go’nathistorier

Liane åbner sammen med Mette Scheurer åbner dørene til Kristkirken for at fortælle go’nathistorier om de store ting, som også børn tænker på. Inden sovetid er det godt at vide, at der er nogen i universet, der passer på os og vores voksne.

Det er især for de 5-7 årige, men små og store søskende vil helt sikkert også have en fest. Der er aftensmad, musik, sjov og fortællinger. Der er som regel Go’nathistorier den sidste tirsdag i måneden. Se kalenderen.

 

LIane Zimsen Dambo

Jeg behøver ikke at kunne lide alle, men jeg skal elske alle. De har lige så meget ret til at være her, som jeg selv har. Hvis folk opfører sig som idioter over for dig, så skal du stadig opføre dig ordentligt over for dem. Fordi du kan.

Præst, Liane Zimsen Dambo

Se også