Spring navigation over

Lars Obel

Ledende præst i Folkekirken Vesterbro og præst i Eliaskirken
Tlf 61 67 34 55
lkob@km.dk

Lars Obel, præst i Eliaskirken

Kirken skal være et rum, vi går ind i med viden om, at vi ikke har styr på det, at livet til tider er gådefuldt og ikke nødvendigvis går op. 

Jeg ser Bibelen som det store digt om den menneskelige eksistens, og kirken som det store forundringsrum, hvor vi kan stille livets store spørgsmål sammen.  

Vores samfund og tid er så klar til at finde svar, lette løsninger. Kirken skal være et rum, vi går ind i med viden om, at vi ikke har styr på det, at livet til tider er gådefuldt og ikke nødvendigvis går op. De bibelske fortællinger, salmerne og ritualerne er en aktuel og relevant prisme, som livets lys kan brydes i med alle tilværelsens facetter og farver. 

Tro

Tro handler ikke så meget om din og min individuelle personlige tro. Troen er det, at vi hører til, og i det er vi sat fri – i en frihed der ikke er rodløs, men fæstnet i ansvaret for vores liv, vores medmennesker og vores verden.  

Håb

Håbet i kristendommen er et radikalt håb i vores verden, som ikke er noget vi skal finde, men som bryder igennem håbløsheden. 

Kærlighed

Kærlighed er ikke blot romantisk, men det der forbinder os med alt og alle – lidt som tyngdekraften gør med alting – og vi kredser om den sol, der altid allerede holder os fast i kærlighed.

Du er velkommen til at kontakte mig for en samtale. Jeg har arbejdet indgående med sjælesorgs- og eksistenssamtaler i mere end 20 år. Sjælesorg er en mulighed for at finde rum til at sætte ord på eksistensens svære spørgsmål og med præsten som medvidne finde mening, retning og fokus i livet. Sjælesorgssamtaler er altid fortrolige og kan være anonyme. 

Som ledende præst i Folkekirken Vesterbro er jeg også den, du kan henvende dig til, hvis du ikke ved præcist hvilken præst på Vesterbro, der kan hjælpe dig bedst, eller hvis du har ønsker eller indsigelser til noget i forhold til sognets syv kirker og 14 præster eller menighedsrådet. 

Lars Obel
  • Ledende præst i Folkekirken Vesterbro siden 2022
  • Præst i Eliaskirken siden 2022
  • Cand.theol.
  • Formand for Det Mellemkirkelige Udvalg i Københavns Stift
  • Medlem af Folkekirkens Nødhjælps Råd
  • Tilkaldepræst på Rigshospitalet
  • Medlem af bestyrelsen for Kirke og Film
  • Tilknyttet Pastoralseminariet som mentor
  • Adresse: Vesterbrogade 54, 2. sal, 1620 København V

Mød Lars Obel

søn 11/8
Jazzgudstjeneste

Eliaskirken, 13:00‑14:00

Olivier Antunes, jazzpianist i Eliaskirken

fre 20/9
TirsdagsJAZZ – på en fredag!

Eliaskirken, 20:30‑21:30

søn 22/9
Jazzgudstjeneste

Eliaskirken, 13:00‑14:00

søn 3/11
Allehelgensgudstjeneste med jazz

Eliaskirken, 13:00‑14:00

søn 17/11
Jazzgudstjeneste

Eliaskirken, 13:00‑14:00

TIR 24/12
Julegudstjeneste

Eliaskirken, 16:00‑17:00

Se også