Spring navigation over

Ærgerligt, at jeg ikke gjorde det meget tidligere

Hvis man havde spurgt René Rud Mikkelsen for 15 år siden, om han ikke skulle ind i et menighedsråd, ville svaret have været et rungende ”NEJ – det gider jeg sgu ikke bruge min tid på”.

I år genopstiller han efter fire år i Vesterbro Sogns menighedsråd. Her fortæller han hvorfor.

Hvorfor genopstiller du til menighedsrådet?

Først og fremmest er arbejdet skidespændende, og vi har meget mere indflydelse, end jeg regnede med. Den indflydelse vil jeg gerne bruge til at gøre kirkerne på Vesterbro endnu mere åbne og imødekommende for alle, som bor på Vesterbro. Det kan måske lyde lidt voldsomt, men jeg vil gerne være med til at bevæge os derhen, hvor vesterbroerne er og lade dem være afsæt for udviklingen af kirkerne.

Hvad har du været med til at bestemme?

Jeg har fx været med til at øge sognets fokus på børnefamilier og unge, og vi er blevet meget mere målrettede i vores tilgang til at skabe tilbud til de målgrupper. Det er også menighedsrådet, der ansætter præster i sognet, og jeg synes, vi har ansat en række rigtig dygtige præster. Jeg har desuden været med til at indføre, at Eliaskirken og Kristkirken står åbne, så man kan gå ind og kigge på det smukke kirkerum eller nyde stilheden.

Hvad har du personligt fået ud af at sidde i menighedsrådet?

Jeg var en af de der danskere, der stort set kun brugte kirken til bryllupper, begravelser og dåb. Så jeg har jo fået et meget større kendskab til og en større kontaktflade med kirkerne, og alt det, de også er.

Jeg er personligt begyndt at bruge kirkerne mere og kommer til TirsdagsJAZZ i Eliaskirken en gang imellem, og det hænder da også, at jeg tager til en søndagsgudstjeneste. Og så er jeg bare blevet bidt af arbejdet. Det er møginteressant. Jeg synes, det er fedt at være med til at udvikle folkekirken, og jeg vil gerne være med til at bidrage til, at flere bakker op om kirken.

– I dag er jeg bare ærgerlig over, at jeg ikke gjorde det meget tidligere.

VALG
til ledelsen af Folkekirken Vesterbro

Skab rammer for ånds- og kulturlivet på Vesterbro.

Læs mere

Se også

Plads til forskellighed

Stine Minna Bach Pedersen, medlem af menighedsrådet

Læs mere

For vigtigt til at stoppe nu

Rikke Bang Christensen, medlem af menighedsrådet

Læs mere