Spring navigation over

For vigtigt til at stoppe nu

 

Det var egentlig ikke planen, at Rikke Bang Christensen ville ind i menighedsrådet. Men et orienteringsmøde for fire år siden vakte hendes interesse, og i år genopstiller hun efter fire år i Vesterbro Sogns menighedsråd. Her fortæller Rikke om sin vej ind i menighedsrådet, og hvorfor hun genopstiller.

Hvorfor stillede du op til menighedsrådet?

”Jeg stillede op, fordi jeg sidder i kirkeudvalget i Sct. Matthæus Kirke og derigennem blev nysgerrig på, hvordan den overordnede organisation fungerer,” siger Rikke. Nysgerrigheden førte hende for fire år siden til et orienteringsmøde om menighedsrådsvalget. ”Jeg gik derfra og var total bjergtaget over, hvor professionelt det er, og hvor godt styr der er på tingene. Mødet vækkede min interesse, og jeg blev totalt motiveret.”

På trods af interessen tøvede Rikke med at stille op på grund af familieforpligtelser. ”Men noget fik mig alligevel til at dukke op på valgdagen og skrive mit navn på listen som suppleant.” Rikke blev stemt ind som første suppleant, og da en anden udtrådte, blev hun menigt medlem.

Hvad har du været med til at bestemme?

”Jeg har ofte siddet i ansættelsesudvalget, så jeg har været med til at ansætte flere præster. Det er en spændende proces, hvor vi sammen med biskoppen udvælger mulige præster og deltager i ansættelsessamtalerne. Jeg synes, vi har ansat flere dygtige præster, mens jeg har siddet i menighedsrådet. Derudover består mit arbejde i at være forberedt og engageret, når vi har møder i menighedsrådet. Det gør jeg ved at læse referater og andet materiale, formanden sender ud inden møderne.”

Hvad har du personligt fået ud af at sidde i menighedsrådet?

”Jeg har også fået et meget større netværk i kirkerne og deltager af og til i arrangementer i kirker, jeg ikke kom i før. Det føles som om, at Vesterbro er blevet en landsby, jeg kender så mange lige pludselig.” 

Stiller du op igen?

”Ja, det gør jeg. Selvom det kan være krævende at balancere arbejdsliv, familieliv og menighedsrådsarbejde, stiller jeg op igen. Jeg synes, det er for spændende, og jeg synes, det er for vigtigt til at stoppe nu. Og nu hvor jeg er blevet formand for kirkeudvalget i Sct. Matthæus Kirke, synes jeg, det er vigtigt, at jeg ved, hvad der rører sig i hele Vesterbro Sogn.”

VALG
til ledelsen af Folkekirken Vesterbro

Skab rammer for ånds- og kulturlivet på Vesterbro.

Læs mere

Se også

Plads til forskellighed

Stine Minna Bach Pedersen, medlem af menighedsrådet

Læs mere

Ærgerligt, at jeg ikke gjorde det meget tidligere

René Rud Mikkelsen, medlem af menighedsrådet

Læs mere