Plads til forskellighed
Vesterbro Sogn har gennemgået en stor udvikling i løbet af de otte år, menighedsrådsmedlem Stine Minna Bach Pedersen har været med til at sætte rammerne for organisationen.
”Jeg har været med til at indføre mange nye tiltag, og jeg har lært meget om, hvordan man leder og udvikler en stor organisation som Vesterbro Sogn uden at udviske de syv kirkers forskellighed,” siger Stine Minna. Her fortæller hun om sit arbejde i menighedsrådet.
Hvad har du været med til at bestemme?
“Det er menighedsrådet, der beslutter, hvordan vi skal bruge sognets ressourcer, og hvilke projekter og arrangementer vi skal fordele penge til. I mine otte år i menighedsrådet har jeg blandt andet været med til at bestemme, at vi skulle ansætte en præst med særlig fokus på børn og familier, og jeg har været med til at bestemme, at vi fortsat skal have en gadepræst. Jeg har også været med til at beslutte, at vi skal bruge ressourcer på vores drop in-bryllup og drop in-dåb. Jeg vil også fremhæve, at jeg har været med til at prioritere kommunikationen. Da jeg startede, havde Vesterbro Sogn en enkelt kommunikationsmedarbejder. I dag har vi en afdeling med fem dygtige kommunikationsmedarbejdere.”
Hvad har du personlig fået ud af at sidde i menighedsrådet?
“Jeg har lært en masse spændende mennesker at kende. Mennesker med kloge refleksioner og viden om områder, som jeg ikke selv ved meget om. Det har virkelig været lærerigt og med til at udvide min horisont. Jeg har blandt andet lært en masse om, hvordan man leder forandringsprocessor. Og jeg har lært, at man kan være og gøre kirke på mange forskellige måder, hvilket vi gør i Vesterbro sogns syv meget forskellige kirker. Jeg er ret stolt over, at vi formår at gøre plads til den forskellighed i vores arbejde i menighedsrådet.”
VALG
til ledelsen af Folkekirken Vesterbro
Skab rammer for ånds- og kulturlivet på Vesterbro.
Se også
Ærgerligt, at jeg ikke gjorde det meget tidligere
René Rud Mikkelsen, medlem af menighedsrådet